دنیای کتاب
[1399/08/17]
کتاب در مسیر تابش
کتاب در مسیر تابش (خواندنی¬های ادبی تاریخی) به تالیف محسن تابش؛ به کوشش علی اطهری؛ انتشارات جهرم: نشر بونیز (با همکاری پژوهش سرای دکتر برنا، ابن سینا و کانون کتابخانه تابش)؛ چاپ و صحافی :سپید برگ؛ در 322 ص، نوبت اول چاپ :سال 1399 ، با شمارگان 1000 جلد؛ با قیمت 60000 تومان روانه بازار گردید.
خیّر فرهنگی کتاب دوست مرحوم 32 محسن تابشزاده در سال ۱۳۱۲ در جهرم دیده به جهان گشود در پنج سالگی به مکتبخانه مرحوم حسین بصیریان در جهرم که به آن کتوخونه می¬گفتند رفت، در آنجا با گلستان و قرآن آشنا گردید و پس از آن به دبستان اسلامی رفت و به خاطر داشتن سواد مقدماتی مستقیماً سر کلاس سوم دبستان نشست. دوران دبیرستان را در مدرسه خواجه نصیر گذراند و به دانشسرای مقدماتی رفت و بعد از دو سال به استخدام وزارت آموزش و پرورش در آمد و در روستای مانیان به شغل معلمی پرداخت.
در سال ۱۳۴۲ دیپلم ادبی گرفت و در سال ۱۳۴۵ در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته علوم اداری و مدیریت بازرگانی پذیرفته شد و به تهران آمد.
مرحوم تابش در وزارت فرهنگ 38 سال خدمت کرد و با آشنا شدن محافل ادبی زندگیش با کتاب گره خورد و کتابخانه ای با 40 هزار جلد کتاب برای خود مهیا ساخت که سرانجام با تشویق مرحوم احمد شهامتدار که از دوستان نزدیکش بود کتابخانه شخصی خود را به منظور خدمترسانی به همشهریانش به جهرم منتقل کرد.
این کتابخانه در ابتدا به صورت امانت در بنیاد پیمان غدیر بود و پس از آن با دریافت مجوزهای لازم در زیرزمینی اجارهای به نام کتابخانه غیردولتی تابش تشکیل شد. بعلت استیجاری بودن کتابخانه، مرحوم تابش همواره تر س این داشت که پس از فوتش بنای این کتابخانه از هم بگسلد، پس هیئت امنایی مرکب از افراد فرهیخته شهر را گرد هم آورد و آنان اهدای کتابخانه به اداره آموزش و پرورش و طبقه دوم ساختمان تابش را برای استقرار کتابخانه صلاح دیدند. با ایراداتی چون نیاز به مقاومسازی بنای پژوهشسرا، پیشنهاد سایر شهرها برای انتقال این کتابخانه و پیشنهاد جابهجایی به مدرسهای کلنگی برای محل کتابخانه، کار جابهجایی کتابها به تعویق افتاد و این کتابها برای مدتی در زیرزمین و انباریها خاک خوردند تا اینکه در سال ۱۳۹۴ طبقه دوم پژوهشسرای برنا برای اهدای کتابخانهی تابش به آموزش و پرورش شهرستان جهرم اختصاص داده شد در حالی که این بنا فاقد امکانات اولیه بود.
این بار هم حاج محسن تابش آستین همت بالا زد و با صرف تمام اندوخته خود و همسرش، تجهیزات مورد نیاز از قفسه، میز و صندلی و نرمافزار کتابخانه گرفته تا سیستم گرمایی و سرمایی برای این مکان فراهم کرد.
حاج محسن تابش ،۹شهریور ماه ۱۳۹۹؛ مقارن عصر عاشورا ۱۴۴۲، در سن 87 سالگی در جهرم درگذشت.از وی یک جلد کتاب به نام در مسیر تابش (خواندنی های ادبی و تاریخی) به چاپ رسیده است که با شماره بازیابی 599122 در کتابخانه مجلس موجود و در دسترس محققین و پژوهشگران می¬باشد.
به پاس خدمات فرهنگی او هر سال مسابقه داستان کوتاه تابش در سطح دانشآموزان کشور برگزار میشود که تا کنون چندین دوره از این مسابقه برگزار شده است.
مریم نوری کارشناس روابط عمومی و امور بین الملل