تاریخ مطبوعات ایران
[1399/10/03]
روزنامه فلاحت مظفری
«فلاحت مظفری» به مفهوم امروزی سر آغاز مجلهنگاری در ایران است. در جمادی الاولی1318ق در طول 3 سال به 19 شماره در تهران از سوی اداره کل فلاحت با عنوان فلاحت مظفری منتشر شد. این مجله نخستین نشریه اختصاصی کشاورزی است. صاحب امتیازمهدی فخیم السلطنه رئیس و مدیر کل فلاحت ممالک محروسه است. نشریه فوقالذکر از کلیه علوم فلاحت و فواید عامه و مقالات سودمند دیگر و اخبار رسمی راجع به امور فلاحت سخن می گوید.
هدف از انتشار این مجله در مقدمه نخستین شماره این گونه نوشته شده است: فلاحت مظفری را برای تعمیم علوم و اصلاح اعمال زراعت و فلاحت و مزید و اطلاع وعلم عموم اهالی نگاشته و منتشر می شود.
مدارس تاسیسشده مانند مدرسه دارالفنون درتهران، مدرسه رشدیه در تبریز و مدرسه شوکتیه در بیرجند از هنگام تاسیس در تربیت نیروهای انسانی مورد نیاز بخش صنعتی و بخش خدماتی همت گماشته و نه تنها تعطیل نشدند بلکه پیوسته به توسعه خود افزودند و تا کنون نیز دایر ماندهاند اما با کمال تعجب مدارس فلاحتی در ایران پس از مدتی که فعالیت می کردند منحل میشدند و این وضع از سال 1279 شمسی که مدرسه فلاحت مظفری تاسیس شد تا سال 1314ش ادامه داشت. علت انحلال مدارس فلاحتی در ایران عدم اشتغال فارغ التحصیلان آنها در بخش کشاورزی بوده است.
موجودی کتابخانه مجلس: 1318ق از شماره 1تا19 بصورت افست میباشد.

