گزارشی از مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی؛
[1398/04/01]
معرفی گزیده ای از اسناد سازمان ملل کتابخانه مجلس شورای اسلامی (بخش سیزدهم)
تهیه و تنظیم: شقایق غنیان (کارشناس اشاعه و اطلاعرسانی اسناد کتابخانه مجلس(
کتابخانۀ مجلس به عنوان کتابخانۀ واسپاری سازمان ملل متحد، از ماه مه سال 1948، انتشارات و اسناد این سازمان را دریافت میکند و تنها مرکزی در ایران است که منابع را به سه زبان رسمی انگلیسی، عربی و فرانسه در اختیار دارد.
بخش اسناد سازمان ملل مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، تلاش میکند تا جدیدترین گزارشها و انتشارات سازمان ملل متحد را از طریق وبسایت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی معرفی نموده، در اختیار مخاطبان و پژوهشگران قرار دهد. بخش پیشین این معرفیها را میتوانید در بخش دوازدهم بخوانید.
راه طولانی صلح: به سوی فرهنگ پیشگیری
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) 2018
ایجاد صلح فرایندی مستمر است. برای بیش از 70 سال پیگیری این هدف در قلب مأموریتهای نظام سازمان ملل و یکی از اصلیترین انگیزههای تمام اقداماتی بوده است که توسط نهادهای مختلف آن به انجام رسیده است.
صلح نیازمند توجه و تلاش دائمی است و لازم است برای تحقق آن به بسترهای خاص و تطبیق سریع با واقعیتهای در حال تغییر توجه شود. ایجاد اندیشۀ دفاع از صلح در ذهن مردم جهان نیاز به سرمایهگذاری و تلاش درازمدت و مداوم دارد.
اغلب اوقات تضمین صلح پایدار هدفی دور از دسترس به نظر میرسد. دههها پس از آن که ملتهای جهان با هدف ایجاد صلح و امنیت برای همه در نظام سازمان ملل متحد گرد هم آمدهاند، درگیریها و نزاعهای جهانی جان قربانیان بیشماری را گرفته، میلیونها نفر را آواره کرده و تهدیدی برای نابودی میراث مشترک جهانی است.
این کتاب از طریق طرح مثالهای متعدد سعی کرده است تلاشهای سازمان ملل متحد را در راستای هدف پیشگیری از جنگ در زمینههای مختلف در سراسر جهان و با الگوهای متفاوت به تصویر بکشد. همچنین به مفهوم درحال تغییر صلح با نگاهی تاریخی پرداخته شده و برخی موضوعات فوری که باید برای ایجاد صلح جهانی مورد توجه قرار گیرند، بررسی شدهاند.
یونسکو این پروژۀ تحقیقاتی را در سال 2015 با همکاری دانشگاه آبات اولیبای اسپانیا آغاز کرد و در این راه از کمک 32 مؤسسه و نهاد دیگر نیز بهره برده است. این کتاب که در راستای مفاهیم دهۀ تقرب فرهنگها (2013-2022) تولید شده است، بر این واقعیت تأکید میکند که صلح و گفتگو اساساً مفاهیمی وابسته و متقابل هستند.
.jpg)
متن کامل این گزارش، به پیوست قابل مطالعه است.