گزارشی از مرکز اسناد کتابخانه مجلس؛
[1398/07/03]
معرفی گزیدهای از اسناد سازمان ملل کتابخانه مجلس شورای اسلامی (بخش بیستوپنجم)
ترجمه و تنظیم: شقایق غنیان (کارشناس اشاعه اطلاعات اسناد کتابخانه مجلس)
کتابخانۀ مجلس به عنوان کتابخانۀ واسپاری سازمان ملل متحد، از ماه مه سال 1948، انتشارات و اسناد این سازمان را دریافت میکند و تنها مرکزی در ایران است که منابع را به سه زبان رسمی انگلیسی، عربی و فرانسه در اختیار دارد.
بخش اسناد سازمان ملل مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، تلاش میکند تا جدیدترین گزارشها و انتشارات سازمان ملل متحد را از طریق وبسایت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی معرفی نموده، در اختیار مخاطبان و پژوهشگران قرار دهد. بخش پیشین این معرفیها را میتوانید در بخش بیستوچهارم بخوانید.
گزارش توسعۀ جهانی آب سازمان ملل متحد 2019
تهیه شده توسط بخش آب سازمان ملل UN Water
ناشر: سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو)- 2019
دسترسی به آب یکی از حقوق بشر است: این امر برای حفظ کرامت تمام انسانها ضروری است.
در ویراست 2019 گزارش جهانی توسعۀ آب، بر جنبۀ " فراگیر بودن" به عنوان یکی از اصول مطرح در آرمانهای توسعۀ پایدار و برنامۀ کاری 2030 پرداخته شده است. تحقق حقوق بشر در تأمین آب آشامیدنی سالم و مطمئن و دسترسی به شبکۀ فاضلاب برای همه، میتواند به طرز قابل توجهی به دستیابی به بسیاری از آرمانهای توسعۀ پایدار و برنامۀ کاری 2030 کمک کند: از امنیت غذا و انرژی تا توسعۀ اقتصادی و پایداری محیط زیست. بر مبنای آخرین دادهها، یافتههای این گزارش به روشنی نیاز به پیشرفت اساسی در جهت تأمین نیازهای اقشار آسیبپذیر را به عنوان یکی از وعدههای برنامۀ 2030 به تصویر میکشد.
خطرات زیادی وجود دارند: تقریباً یک سوم جمعیت جهان از خدمات مدیریت مطمئن آب آشامیدنی برخوردارند و تنها دو پنجم از مردم جهان به خدمات مدیریت مطمئن سیستم فاضلاب دسترسی دارند. افزایش تخریب محیط زیست، تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت و شهرنشینی، در کنار دیگر عوامل به شکل قابل توجهی امنیت آب را تهدید میکنند. بهعلاوه روند رو به رشد جهانی شدن سبب شده است که تأثیر تصمیمات مرتبط با آب فرا_مرزی بوده و همگان را تحت تأثیر قرار دهد.
در شرایط کنونی، میلیاردها نفر از مردم جهان از بهرهمندی از آب و سیستم فاضلاب مناسب، و در نتیجه بهداشت و مزایای این نعمت، محروم هستند.
آخرین ویراست گزارش جهانی توسعۀ آب که با همکاری سازمان یونسکو و توسط بخش آب سازمان ملل متحد تهیه شده است، شواهد و اطلاعات مناسب برای تصویب خطمشیها و رویکردهای عملی را برای کشورها فراهم میکند تا موضوع نابرابری و محرومیت در دسترسی همگان به آب و سیستم فاضلاب را مورد توجه قرار دهند.
مطالب این گزارش در 11 فصل به شرح ذیل تنظیم شده است:
فصل 1: حقوق بشر در دسترسی به آب و شبکۀ فاضلاب و برنامۀ کاری 2030 برای توسعۀ پایدار
فصل 2: ابعاد مادی و زیستمحیطی
فصل 3: ابعاد اجتماعی
فصل 4: ابعاد سیاسی، حقوقی و سازمانی
فصل 5: ابعاد اقتصادی خدمات بهداشت و نظافت
فصل 6: شهرها، شهرنشینی و سکونتگاههای غیررسمی
فصل 7: فقر در مناطق روستایی
فصل 8: بحران مهاجران و آوارگان
فصل 9: چشماندازهای منطقهای
فصل 10: استراتژیها و گزینههای پاسخگویی برای توسعۀ فراگیر
فصل 11: راه پیش رو
.jpg)
متن کامل این گزارش به پیوست قابل مطالعه است.